Jongeren zorgen

Jongeren blog

Alles wat je moet weten over e-liquids

Het roken van tabak wordt steeds minder populair en dat is maar goed ook, want het is ontzettend ongezond. Veel mensen stappen daarom over op het roken van e-sigaretten. Een e-sigaret is een elektronische sigaret die je kunt vullen met e-liquid. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over e-liquids, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je overstapt op het roken van e-sigaretten.

Wat is e-liquid?

E-liquid is de vloeistof die je in een e-sigaret kunt doen. De vloeistof bestaat meestal uit propyleenglycol, plantaardige glycerine, smaakstoffen en nicotine (als je dat wilt). Propyleenglycol en plantaardige glycerine zorgen voor de damp die vrijkomt bij het roken van een e-sigaret. Bij het kopen van e-liquid moet je goed letten op de verhouding tussen propyleenglycol en plantaardige glycerine. Sommige e-liquids bevatten meer propyleenglycol dan plantaardige glycerine en andersom. Als je meer damp wilt, kun je het beste e-liquid kiezen met meer plantaardige glycerine.

Smaakstoffen

Een van de voordelen van e-sigaretten is dat er ontzettend veel smaakjes zijn. Van fruitige smaken tot aan koffie en van snoepjes tot aan frisse menthol. Het kan soms even duren voordat je je favoriete smaak gevonden hebt. Koop daarom altijd kleine hoeveelheden van verschillende smaakjes en probeer ze uit. Je wilt natuurlijk niet een grote fles e-liquid kopen die je achteraf helemaal niet lekker vindt.

Nicotinegehalte

E-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes. Het is belangrijk om het juiste nicotinegehalte te kiezen, zodat je niet te veel of te weinig nicotine binnenkrijgt. Als je net bent gestopt met roken dan is het verstandig om een hoger nicotinegehalte te kiezen. Naarmate je langer bent gestopt met roken kun je het nicotinegehalte langzaam afbouwen. Wees wel voorzichtig met het afbouwen, want nicotineverslaving kan net zo moeilijk zijn als tabaksverslaving.

Hoe bewaar je e-liquid?

Het is belangrijk om e-liquid op de juiste manier te bewaren. Bewaar de flesjes op een koele en donkere plek en zorg dat kinderen er niet bij kunnen. Wanneer je e-liquid te lang bewaart kan het gaan verkleuren en de smaak kan aangetast worden. Kijk daarom altijd goed naar de houdbaarheidsdatum op het flesje.

We hopen dat dit blog je meer inzicht heeft gegeven in e-liquids. Bedenk je goed dat het roken van e-sigaretten niet zonder risico’s is. Echter is het in ieder geval een stuk minder ongezond dan tabak roken. We adviseren je dan ook om je goed te laten informeren voordat je overstapt op het roken van e-sigaretten. Ben je van plan om over te stappen op e-sigaretten en wil je meer weten over e-liquids? Ga dan naar E-smokey !