Jongeren zorgen

Jongeren blog

Breng de romantiek met een frans balkon

Je kent het wel, die prachtige franse smalle straatjes met beige of gekleurde huizen die allemaal perfect authentiek gestyleerd zijn. De prachtig gedecoreerde voorgevels met de gekleurde klapramen naast een frans balkon, in een smal straatje vol klinktegels. Haast iedereen zou wel in een dergelijk historisch pand willen intrekken. Het is dan ook voor velen hét ideaalbeeld van een authentiek droomhuis zoals we deze kunnen tegenkomen in Parijs en andere delen van Frankrijk. Hoe dromerig deze stijl en dit beeld ook mogen zijn, het hoeft niet enkel een droom te blijven om deze stijl ook naar Nederland te brengen.

Beraming kan het verschil maken

Al deze prachtige huizen hebben naast hun eeuwen lange geschiedenis en hun stijl nog iets anders gemeen, namelijk de beraming. Het speelt een grote rol in het aanzicht van een gebouw, grote of kleine ramen kunnen echt het verschil maken als het aankomt op design van hek balkonhek. Voor een deel is dit ook wat de Parijse straatjes en behuizing haar charme brengt. Maar niet dat alleen, het zijn ook de vele kleine balkonnetjes. De zwartstalen hekwerken die een raam doen functioneren als zowel deur als raam brengen de romantische sferen. Hiermee kan ook jij jouw simpele woning toch een beetje een liefelijke touch geven zoals de gebouwen in de city of love die ook hebben.

Voeg zelf de romantische sfeer toe

Alles leuk en aardig, maar hoe voeg je dan werkelijk die idyllische sfeer toe aan het aanzicht van je woning zonder een volledige renovatie te ondergaan? Het geheim is een Frans balkon. Grote ramen kunnen een echte upgrade krijgen door er een hekwerk aan toe te voegen die volledig past bij de stijl van de woning. Niet alleen mooi, maar ook nog eens multifunctioneel. Met een dergelijk balkon tover je makkelijk jouw kamer om tot een halve buitenruimte.Het brengt veel licht en maakt ventileren al snel heel makkelijk, en in de zomer kan je het gebruiken als écht balkon, hoe tof! Begrijpelijk dat Frankrijk hier al langer gebruik van maakt!