Jongeren zorgen

Jongeren blog

Ken je snowboard

goede-snowboards

Voor een snowboard kopen, is het belangrijk om de onderdelen van een snowboard te begrijpen. Een snowboard heeft veel elementen die kunnen worden afgesteld en die op hun beurt van invloed zijn op hoe het board over de sneeuw rijdt. Bovendien kunnen sommige veranderingen in de elementen ook van invloed zijn op accessoires, zoals het beslissen over snowboard schoenen kopen. Daarom is het belangrijk om de verschillende elementen van snowboards te begrijpen om een ​​snowboard te kiezen dat het beste bij je behoeften en stijl past. Elementen van snowboards hebben ook gespecialiseerde termen die geleerd moet worden om beter beslissing te maken by het kopen.

Controle in snowboarden

Terwijl een snowboard bril je zichtbaarheid geeft, helpt het je niet bij een ​​snowboard onder controle te houden. De constructie van het board is het meest cruciale onderdeel als het gaat om het controle van een board. Twee van de belangrijkste elementen voor controle zijn de camber en de sidecut radius. De camber is de boog die het board maakt als het plat op het oppervlak ligt. Afhankelijk van hoe groot of klein de curve is, kan dit de algehele controle van het bord sterk beïnvloeden. Evenzo is de sidecut-radius de meting van hoe diep het bord is gesneden, wat bepaalt hoe goed het draait.

Meer snelheid in een snowboard

Voor serieuze snowboard racers is snelheid een essentieel onderdeel van elk board en kan ook worden beïnvloed door elementen op het board. Een van deze belangrijke elementen is de basis, het deel van het board dat in contact komt met het sneeuwoppervlak. De meeste snowboard bases zijn gemaakt van polyethyleen, maar afhankelijk van hoe het is gemaakt, kan het langer meegaan, meer wax bevatten en hogere snelheden hebben. Er zijn echter ook grafiet-snowboard bases, waaraan grafiet is toegevoegd aan de polyethyleen pellets die zijn gebruikt om het board te maken. Dit is momenteel het snelste basistype voor snowboards.