Jongeren zorgen

Jongeren blog

Motor verkopen

Dagwaarde motor bepalen

Je hebt een nieuwe motor gekocht of wilt überhaupt geen motor meer. Wat doe je dat met je oude motor? tegenwoordig zijn er zoveel sites en manieren om je oude motor te verkopen. De keuze kan dan erg moeilijk zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een account aan te maken bij de verkoopsites of rond te vragen in je omgeving of ieamd toevallig een motor wilt verkopen. Voordat je een motor gaat verkopen kun je aan verschillende dingen denken. Bijvoorbeeld de prijs. Je kunt voordat je hem verkoopt uitzoeken wat nou eigenlijk de Dagwaarde motor van jouw motor is.

Kun je ook je motor verkopen aan een bedrijf?

Naast het verkopen van jouw oude motor aan iemand die hem voor eigen gebruik koopt, kun je ook je Motor inkopen door een bedrijf of dealer. Mensen kiezen hier soms voor omdat het stress kan opleveren als je zelf de verkoop gaat doen. Ook kost dit vaak veel tijd. Wanneer je je motor verkoopt aan een bedrijf zullen zij de motor weer verder verkopen aan iemand anders. Er zijn erg veel verschillende bedrijven die dit aanbieden. Je kunt dan zelf naar een dealer of bedrijf toestappen met de vraag of hij/zij interesse heeft.

Hoe werkt een motor verkopen?

Wanneer je jou motor hebt verkocht moeten er een aantal papierwerken gebeuren. Het is belangrijk dat de koper de motor op zijn of haar naam schrijft. Daarbij moet jij als verkoper een vrijwaringsbewijs krijgen. Het overschrijven kun je op verschillende manieren doen. Dit kan soms ook online. Anders moet je naar bijvoorbeeld een kentekenloket. Hier kun je soms zelfs in het weekend en de avonden een motor overschrijven. Zoek voordat je dit doet op waar je het beste heen kunt gaan in jou buurt en zorg voor duidelijkheid bij de koper.