Jongeren zorgen

Jongeren blog

Schade auto verkopen

Schadeauto’s zijn auto’s die schade hebben, een schadeauto is over het algemeen erg moeilijk te verkopen. Gelukkig zijn er mensen die juist schadeauto’s willen kopen, dit doen ze soms voor hun hobby omdat ze het erg leuk vinden om aan auto’s te knutselen en ze later dan weer door te verkopen met winst. Wanneer je aan het kijken bent om een schadeauto te gaan kopen zijn er een paar overwegingen die gemaakt moeten worden. Hoeveel schade heeft de auto nog te redden en is het niet te duur om zo een auto te laten maken. Ook is het van belang dat je precies weet welke schade de auto heeft zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Prijs bepalen

De prijs is ook iets waar je goed over na moet denken: schadeauto’s worden vaak verkocht voor een goede aantrekkelijke prijs. Maar er zit dan altijd een addertje onder het gras, deze auto’s worden zo goedkoop aangeboden omdat de auto dan flink kapot is en het erg duur is om hem dan te laten maken. 

Verkopen aan sloperij

Voor degene die juist een sloopauto verkopen zijn er verschillende opties om dit te doen. Je kunt ervoor kiezen om je auto te verkopen aan een sloperij, dit is lekker makkelijk en snel geregeld, alleen krijg je er niet de hoofdprijs voor. Of je kunt ervoor kiezen om de auto zelf te gaan maken en dan particulier te gaan verkopen, vaak krijg je er dan net iets meer geld voor dan wanneer je de auto aan een dealer verkoopt. 

Geschiedenis van de auto

Schadeauto’s verschillen van elkaar, elke auto heeft zijn eigen geschiedenis en zijn eigen schade. Wanneer je van plan bent om een schadeauto te kopen die gemaakt is, moet je wel wat meer informatie op doen. Het is namelijk van belang dat de auto op de juiste manier is gemaakt en dat je niet voor verrassingen komt te staan zodra je de auto hebt gekocht, want dat zou erg vervelend zijn. Het is daarom ook van belang om altijd even een testrit te maken met je auto en goed te luisteren en te voelen.