Vacatures werkvoorbereider bouw. Past het bij jou?
Ben jij aan het zoeken op: vacatures werkvoorbereider bouw? Wil je weten wat het inhoudt of denk je aan een carrièreswitch? Als werkvoorbereider heb je een zeer zelfstandige functie, maar wordt ook van je verwacht dat je in een groot netwerk van betrokkenen kunt werken. Je communiceert met veel partijen, regelt, plant, organiseert, bereidt voor, analyseert en stelt bij. Kortom, een veelzijdige baan.
Wat vind je in vacatures werkvoorbereider bouw?
Allereerst is je vooropleiding en je ervaring van belang. Een opleiding bouwkunde wordt veel gevraagd, maar ook een vooropleiding in de civiele techniek kan goed aansluiten. In een aantal gevallen wordt om een mbo opleiding gevraagd en een andere keer om een hbo opleiding. Ook je ervaring kan een rol spelen. Ben je nieuw in het vak of doe je het al een aantal jaren?
Eigenschappen
Jouw eigenschappen en competenties bepalen of deze functie bij jou past. Het is belangrijk dat je goed kunt communiceren met alle betrokken partijen. Zoals je al las kunnen dat er een heleboel zijn. Maar niet alleen in de voorbereiding, ook in de bouwfase blijf je in contact staan met iedereen. En loopt er iets niet zoals gepland? Je stelt het plan bij en bespreekt de wijzigingen met de klant en de uitvoerders op de bouwplaats. Behalve sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, ben je stressbestendig. Hoe goed je zaken ook voorbereid, er kan altijd iets misgaan. Jij blijft rustig, denkt na, overlegt en kiest voor de best mogelijke oplossing.
Bestellen van materialen
Jij weet precies welke materialen nodig zijn, hoeveel je ervan nodig hebt en op welk moment het aanwezig moet zijn op de bouwplaats. Je onderhandelt met de leveranciers over de beste prijs. Jij bent op zoek naar kwalitatief hoogstaande materialen voor de scherpste prijs. Jouw klant verdiend het beste van het beste.
De schakel
Jij bent de schakel tussen de externe partijen en de uitvoerders op de bouwplaats. Bespreek jij met de klant een andere manier van werken? Of veranderd er iets in de planning of uitvoering? Dan ben jij degene die dit communiceert met het team dat de wijzigingen door moet voeren.
Jouw leidinggevende
Je rapporteert aan de projectleider, die tevens jouw leidinggevende is. Wanneer je zelf tegen problemen aanloopt, schakel je jouw leidinggevende in om het bespreekbaar te maken. Door veel te overleggen en de gang van zaken te bespreken voorkom je dat er onnodige vertraging of onduidelijkheid optreedt.