Jongeren zorgen

Jongeren blog

Wat is een hoog laag bed? 

Voor heel veel mensen geldt dat een standaard bed niet de gewenste oplossing weet te bieden voor hun situatie, integendeel. Voor deze mensen geldt dat bijvoorbeeld een hoog laag bed kan zijn vereist. De kans is echter groot dat je nog nooit eerder van een dergelijk type bed hebt gehoord. Dat is geen probleem. Op deze manier kom je er alles over te weten. In eerste instantie is het van belang om te weten wie er gebaat kan zijn met een dergelijk bed. 

Het gaat hierbij in het bijzonder om mensen die moeite hebben om in of uit bed te stappen, maar ook om zij die bijvoorbeeld een hoger risico lopen om uit bed te vallen. In ieder geval, wanneer jij graag meer te weten wenst te komen over het aanschaffen van een hoog laag bed is rekening houden met de informatie die je aantreft hieronder op deze pagina absoluut meer dan de moeite waard. 

Hoe werkt een hoog laag bed? 

In eerste instantie is het zo dat je er op zal kunnen rekenen dat een hoog laag bed een exemplaar is welke ervoor zorgt dat de gebruiker eenvoudiger in en uit bed kan stappen. Dat is in het bijzonder belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld zorg aan bed krijgen. Bovendien geldt voor dergelijke bedden eveneens dat de hoogte kan worden ingesteld op basis van de zorg die is vereist. 

De laagste stand zal er in ieder geval altijd voor zorgen dat het risico op een letsel danig kan worden ingeperkt wanneer de persoon in kwestie bijvoorbeeld uit bed valt. Dat is uiteraard zeker en vast niet onbelangrijk. Voor een hoog laag bed geldt dat ze zowel elektrisch, hydraulisch als mechanisch in hoogte verstelbaar is. Voor het in- en uitstappen geldt dat dit doorgaans eenvoudiger gaat wanneer het bed over een wat hogere stand beschikt. Tijdens het rusten is het echter beter om de stand wat te verlagen. Op deze manier wordt de kans op een (ernstig) letsel bij het uit het bed vallen namelijk aanzienlijk kleiner gemaakt. Dit betekent wel dat het bed telkens aangepast dient te worden. 

Waar rekening mee houden bij zo’n bed kopen?

Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van een hoog laag bed? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat er wel altijd een aantal niet onbelangrijke aandachtspunten zijn die je zeker niet uit het oog zal willen verliezen. Denk hierbij concreet aan de volgende:

  • Niet elk hoog laag bed kan op precies de gewenste hoogte worden ingesteld;
  • De laagste stand kan zorgen voor een vorm van vrijheidsbeperking;

Bij het kopen van een hoog laag bed zou je eventueel ook kunnen kijken in de richting van een wat meer innovatief exemplaar. We hebben het hierbij dan over het speciale 360 smartbed. Voor dit bed geldt dat ze werkt op basis van de biometrische signalen die worden ontvangen van de slaper. Op deze manier wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een extra verwarming te voorzien voor de voeten. Bovendien is het ook mogelijk voor het bed om slaapapneu vast te stellen. Zo kan het bed de slaper een prikkel geven om zich om te draaien.