Jongeren zorgen

Jongeren blog

Wat verstaan wij onder verschillende natuurstenen?

Er zijn een aantal soorten natuursteen die al duizenden jaren in de bouw worden gebruikt en tegenwoordig nog steeds veel worden gebruikt in de natuursteen groothandel. De term “natuursteen” verwijst simpelweg naar het product dat rechtstreeks uit de aarde wordt gewonnen.

Van graniet en marmer tot kalksteen en onyx, er is een grote verscheidenheid aan natuurstenen en elk biedt een unieke combinatie van schoonheid, elegantie en bruikbaarheid. Zelfs gemanipuleerde steen die in een fabriek wordt vervaardigd, bevat kwarts, een van de sterkste mineralen ter wereld, als een belangrijk onderdeel. Dit kwarts moet, net als andere natuurstenen, ook fysiek uit de grond worden gehouwen in een steengroeve.

Waarom natuursteen gebruiken?

Natuursteen wordt voor verschillende doeleinden gebruikt in zowel het interieurontwerp als de buitenhuisbouw, waaronder vloeren, werkbladen, trappen, spatschermen. Hoewel andere materialen, zoals porselein, hout of beton, voor deze toepassingen kunnen worden gebruikt, zijn er vele redenen waarom natuursteen al generaties lang zo populair is. Daarom is er een hele wereldwijde industrie van steenwinning, productie, export en natuursteen groothandel.

Waar haalt een natuursteen groothandel hun steen vandaan?

Er is gewoon geen enkel antwoord op deze vraag. Natuursteen kan van vrijwel overal ter wereld worden gewonnen. Natuurlijk zijn er landen die bekend staan ​​om het leveren van bepaalde soorten steen. Zo staat Italië bekend om zijn travertijngroeven, terwijl natuursteen vaak afkomstig is uit verschillende landen in het Midden-Oosten. Granieten en kwartsieten zijn daarentegen vaak afkomstig uit Zuid-Amerika. Marmer, waarschijnlijk het meest direct herkenbare natuursteen, kan ook uit Italië komen, of uit Portugal, Frankrijk, Griekenland en Spanje en vele andere. Soms geeft de naam van een bepaald type steen al aan waar het vandaan komt, zoals het Ierse groene marmer dat voor de kust van Ierland wordt gevonden. Niet alle stenen worden echter op deze manier genoemd, zoals het Calacatta-marmer: er is geen plaats die Calacatta heet, maar het verwijst naar het patroon van de steen.