Jongeren zorgen

Jongeren blog

Aan de slag met budgetbeheer Kerkrade

Omdat zowel mijn moeder als ik niet goed met geld om kunnen gaan, hebben we gezocht naar een budgetbeheer Kerkrade. Daar wonen we. We hebben het altijd zwaar gehad wat betreft geld. Mijn moeder is alleenstaand en heeft altijd hard gewerkt om de rekeningen te betalen. Door een lichamelijke beperking kan ze dit nu niet meer. Omdat ik dus vanuit huis niet goed heb meegekregen hoe ik met geld om moet gaan, ging ik een beetje dezelfde kant op als mijn moeder vroeger: veel geld uitgeven aan onnodige dingen, waarvan je denkt dat het belangrijk is, maar daardoor niet meer je rekening kunnen betalen. En dan nog harder werken om dat weer te betalen, en ga zo maar door. Via een vriend kreeg ik te horen van budgetbeheer Kerkrade en nu zitten zowel mijn moeder als ik elke week met een man om het financiële plaatje een beetje vast te stellen. Heel erg handig, ik leer een hoop en mijn moeder ook. Ook merk ik dat we samen nog best wat geld uit te geven hebben! We moeten alleen goed opletten waaraan, zo leren we echt budgetteren. We kunnen dus de boodschappen met al honderd euro minder per maand doen als we efficiënt te werk gaan. Dat is toch echt fantastisch om achter te komen?

download-1