Jongeren zorgen

Jongeren blog

Wat betekent credit beheer verbeteren?

Credit beheer verbeteren

Credit beheer verbeteren klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel simpel. Hoe ga je beter met geld om? Als je zelf een boodschappenlijstje moet maken, is dat geen hogere wiskunde. Maar in het bedrijfsleven gaat het er natuurlijk wel wat ingewikkelder aan toe. Dan heb je niet alleen te maken met het geld wat je besteedt en wat je krijgt. Het kan bijvoorbeeld ook gebeuren dat je niet wordt betaald. Daar moet je dan vervolgens ook achteraan gaan. En bij een groot bedrijf met veel klanten en hele stapels onbetaalde facturen (al is dat laatste niet te hopen) moet er meer gebeuren. En dan wordt beter met geld omgaan langzaam maar zeker toch echt wel een vak met de bijbehorende specialistische kennis. 

Credit beheer verbeteren

Credit beheer verbeteren: een aantal professionele tips

Credit beheer verbeteren is dus een vak apart. Maar er is een aantal uitgangspunten die jij wel mee kan nemen om ook op kleiner niveau mee kan nemen om zo een goede cashflow te houden. Denk aan:

  • Verkort de betalingstermijn waar het kan en mag. Het maakt nogal een verschil of je dertig of veertien dagen moet wachten op je geld. En als je dat met alle rekeningen of facturen doet, volgen de uitbetalingen elkaar ook sneller en regelmatiger op. 
  • Kijk uit met wie je zakendoet.  Dat lijkt een open deur, maar je zou in je haast of je vertrouwen in de mens zomaar vergeten om bijvoorbeeld eerst reviews te checken of naar klantervaringen te vragen.