Jongeren zorgen

Jongeren blog

Biker boots

Tips voor het kiezen van de beste biker boots

Biker boots dames, ook wel motorchaps genoemd, worden meestal geassocieerd met motorrijders en variëren in lengte van onder de knie tot boven de enkel. Ze hebben meestal een hoge buitenkant van een gemiddelde laars met een stalen neus voor bescherming, maar met een zachte binnenkant om comfort te bieden. Deze laarzen zijn oorspronkelijk ontworpen voor veiligheid in ongunstige omstandigheden, zoals natte of modderige wegen. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt voor mode- en stijldoeleinden. Het kiezen van de juiste biker boots kan een lastige taak zijn. Motorlaarzen zijn er in twee varianten: volledige zool en splitzool. Biker boots met volledige zool, zoals de naam al doet vermoeden, worden vervaardigd met de hele voet inclusief de bal van de voet. Het leer wordt strak over de voet getrokken en heeft aan elke kant twee lange punten. Splitzool biker boots hebben een dunne leren strook langs de binnenkant van de schoen en de buitenkant van de schoen is verdeeld in twee gelijke delen.

Een overweging voor motorlaarzen

Een andere overweging voor motorlaarzen is de mate van bescherming die de laarzen bieden aan de benen van de rijder. Veel ongelukken gebeuren doordat de berijder niet de juiste motorlaarzen draagt. Motorrijders hebben de neiging om een ​​zogenaamde “sissybar” te dragen die zo los zit dat hij weinig of geen bescherming biedt. Bovendien rijden veel rijders bij voorkeur in leer, omdat dit gemakkelijker kan bewegen bij het manoeuvreren op de fiets. Motorschoenen worden vervaardigd voor verschillende doeleinden, waaronder bescherming, stijl en comfort.

Het laatste dat je moet controleren

Het laatste dat je moet controleren voordat je motorlaarzen koopt, is of de pasvorm goed is. U moet beide schoenen passen en uw maat laten bepalen door een professional terwijl u voor een spiegel staat. Veel motorlaarzen worden geleverd met een elastische manchet, die helpt om goed om je voet en enkel te passen. Je moet ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor je tenen. Naast het bieden van bescherming tegen ongevallen, hebben rijders ook motorlaarzen nodig om hun voeten en enkels te beschermen bij een ongeval.