Jongeren zorgen

Jongeren blog

Persoonsalarmering senioren in tehuis

In ons tehuis hebben we nu een persoonsalarmering senioren laten installeren. Ik ben hier zo blij mee, het werkt goed en het is ontzettend effectief. De persoonsalarmering senioren laat weten wanneer er iets aan de hand is, zodat we snel aanwezig kunnen zijn. We willen van het tehuis een feestje maken, niet iedereen is even blij dat ze hier zitten en dit kan ik goed voorstellen. Je bent vaak zo gehecht aan je eigen huis, dat je niet weg wil. Daarom willen we het zo huiselijk mogelijk maken en luisteren naar de wensen van de bewoners. Zo organiseren we vaak dingen buiten de dagen door, dus in de avonden, en dit werkt erg goed. Ik merk dat ze het leuk vinden en geïnspireerd raken en dat is belangrijk. Ook mogen ze zelf aangeven wat ze graag willen, zodat we kunnen kijken of we dat kunnen realiseren. Ik vind het fijn als iedereen zich goed voelt, dat is iets wat ik uitdraag en waar ik hard voor werk. Soms moet je dan ook accepteren dat het niet altijd koek en ei is, en dit was voor mij soms lastig, maar dit heeft mij ook wel weer geleerd om het in de toekomst nog beter aan te pakken. Je moet goed kunnen aanvoelen waar de behoefte ligt bij mensen, wat iedereen nodig heeft, want soms weten mensen het zelf niet of komen ze er niet voor uit. Het is altijd een wisselwerking.

logo-nieuw