Jongeren zorgen

Jongeren blog

Een damesjas met bontkraag voor dochter

Mijn dochter wil echt al eeuwen een damesjas met bontkraag. Ze is nog niet zo handig met budgetteren, waardoor het haar steeds niet lukt om dit aan te schaffen. Ik heb haar op jonge leeftijd al bewust gemaakt van het onderwerp geld. Dat je moet werken om geld te verdienen en dat je kan sparen wanneer je iets wil. Ze is wat impulsiever dan dat ik ben, waardoor haar geld bijvoorbeeld in één avondje stappen uitgegeven kan worden. Het is dan lastig om daar echt wat van te vinden, want ze heeft wel veel plezier gehad. Er zitten dus altijd twee kanten aan het verhaal.

versano-dames-winterjas-met-bontkraag-Shamila-rood-voor

Telefoon stuk, dus geen jas..

Afgelopen maand ging haar telefoon stuk, hier kon ze niks aan doen.. En dus moest ze al haar spaargeld uitgeven aan een nieuwe telefoon. Terwijl ze dus net zoveel bij elkaar had gespaard om een jas te kopen. Dit vond ik erg sneu voor haar. Daarom heb ik besloten om voor haar toch haar gewilde jas te kopen. Ik vind ook wel dat je af en toe een cadeautje mag ontvangen, dat maakt het leven juist zo leuk. Vooral wanneer je ziet dat iemand dit echt verdient. Ik denk dat ze ontzettend blij gaat zijn.