Jongeren zorgen

Jongeren blog

Hoe word je zelfverzekerder?

Zit jij de laatste tijd niet zo lekker in je vel? Dan is het tijd voor wat meer zelfvertrouwen! Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel vaker kampt met onzekerheid. In dat geval is het sowieso goed om je zelfvertrouwen eens een flinke boost te geven. Er zijn verschillende manieren waarop je zelfverzekerder wordt. Lees onderstaande tips en ga er vandaag nog mee aan de slag!

Zeg vaker ja

Zelfvertrouwen krijg je niet door in je comfortzone te blijven. Neem wat meer risico in het leven en zeg vaker ja. Word je uitgenodigd voor een feestje? Doen! Staat er een spannende presentatie op de planning? Ga ervoor. Door meer te ondernemen ga je nieuwe uitdagingen aan en ga je je angsten te lijf. Je zult zien dat je achteraf supertrots bent op jezelf en dat je zelfvertrouwen door dit soort dingen een boost krijgt.

Zet de juiste muziek op

Muziek kan een hoop doen. Heb jij een speciaal nummer waar je veel energie van krijgt? Zet deze wat vaker op! Ook als je bijvoorbeeld over straat loopt of in het openbaar vervoer zit kan het goed zijn om naar muziek te luisteren, zodat je zelfverzekerder door het leven gaat. Zing desnoods mee; als jij je er maar beter door gaat voelen!

Koop een nieuwe outfit

Heb je een nieuwe outfit waar je erg blij mee bent? Dan straal je dat ook uit. Het wordt op die manier opeens veel leuker om lekker samen met een vriend of vriendin de stad in te gaan. Koop de outfit die je al een tijdje graag wilt, met die mooie blazer en het Seiko horloge van Excluso die je al een tijdje op het oog hebt. Soms mag je jezelf best verwennen, zeker als het even tijdelijk wat minder goed met je gaat!